De PvCC

Op een prachtige ruimte locatie in het centrum van Almelo vind je inloop aan Aa, alwaar wij gevestigd zijn. Inloop aan de Aa is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. Op de begane grond hebben wij onze feestruimte voor graffiti activiteiten en een grote workshopruimte voor de (creatieve) dagbesteding die wij hier organiseren in samenwerking met Stichting Thuisteam Twente. Een inloop 2.0 waar iedereen van harte welkom is en waar stempels niet van toepassing zijn. In de kelder hebben wij een spuitruimte met afzuiging waar wij alle ‘spuit’ activiteiten organiseren. In Boekelo (Enschede) hebben wij een atelier. Op dit moment (2019) verzorgen wij alle activiteiten vanuit Almelo, op 20 minuut rijden v.a. locatie Boekelo.
Vanuit de Stichting Kleurrijk Twente zijn wij benoemd tot projectleider voor alle grote graffiti projecten die de komende jaren uitgevoerd worden samen met jeugd in de regio Twente.

(locatie centrum Almelo) 

Geschiedenis

In 2013 is de Praktijk voor Levenspadcoaching opgericht door Wendy.
In 2016 kwam de graffiti erbij en is ervoor gekozen om de coaching aan te vullen met de creativiteit en een naamswijziging door te voeren: PvCC. In 2016 hadden we een geweldige open dag op de locatie Boekelo en verzorgde teamlid Remy een graffiti demonstratie. De belangstelling was enorm. Hierop is gekozen voor een duidelijke koppeling tussen coachen (jeugdwerk) en het inzetten van creativiteit. In 2017 en 2018 is de PvCC gestaag doorgegroeid en zijn we een gewaardeerde sociaal culturele instelling geworden met veel ervaring in activiteitenbegeleiding, jeugdwerk en een fantastisch team op het gebied van graffiti. Er is ontzettend hard gewerkt door veel mensen, gewerkt aan een gezamenlijke droom en we hebben laten zien dat je vanuit weinig heel veel kan maken. Wij zijn de PvCC. Dromen, hard werken en een fijn netwerk met kansen en geluk. 
In 2019 gaan we met de zaak het 6e ondernemingsjaar in en zullen steeds meer mensen ons leren kennen. Wij ontmoeten jullie graag in 2019 en gaan voor mooie samenwerkingen. 

Ons team

Binnen ons team is alle ervaring aanwezig op zowel het gebied van coachen, creativiteit in algemene zin en graffiti-kunsten.
Onze focus ligt op het creatief coachen met graffiti & creativiteit als hippe tool. Natuurlijk kun je in de PvCC ook tekenen, schilderen en knutselen. Wij onderscheiden ons op sociaal vlak van anderen. Bij ons zijn alle volwassenen en kinderen welkom. Wij passen ons aan en u zult u meteen welkom voelen.

Wendy Leerkotte
Directeur, jeugdwerker, teamleider, activiteitenbegeleider,
planner en projectleider Stichting Kleurrijk Twente.

Tyson ten Vaarwerk
Allround graffiti artiest uit Enschede
Teamlid sinds december 2016 

Remy Hofman
Allround graffiti artiest uit Almelo
Projectleider sectie graffiti 
Teamlid sinds oktober 2016


Martijn Sak
Grafisch vormgever
Teamlid sinds 1 augustus 2018

Jordy Scheve
Allround artiest uit Almelo
Teamlid sinds maart 2018

Wij werken aan projecten die mensen of organisaties met elkaar verbinden.
De doelen van de PvCC zijn omvangrijk
– Jeugd en volwassenen motiveren met creativiteit bezig te zijn met de stoerste tool die voorhanden is, namelijk graffiti.
– Onze (jeugd) projecten worden altijd verzorgd door ervaren en vakkundige jongerenwerkers in samenwerking met sociale graffiti artiesten.
– Het eigenaarschap/zorg voor je eigen omgeving te vergroten.
– Vrolijkheid, kleur en blijheid voor de eigen omgeving.
– Binnensteden aantrekkelijker maken voor ondernemers en toerisme.
– Met een groot netwerk binnen ons bereik kunnen doelen snel en doeltreffend bereikt worden.
– Projecten van A tot Z in goede handen.
– Tegengaan van vandalisme en de hoge (schoonmaak) kosten.
– Vanuit de graffiti scene worden wij ondersteund en is er respect voor elkaars kunsten. De artiesten zijn solisten die op positieve manier hun talenten kunnen laten zien aan een breed publiek.
– In de reeds opgestelde projectplannen van de PvCC zijn diverse enthousiaste partijen betrokken: Gemeenten, Heracles, Centrum Almelo Aktief, Almelo Promotie, Woningstichtingen, Stichting Muurgedichten en diverse artiesten in de regio Twente.

Kortom: verbinden en samenwerken, even weg van de beeldschermen en de stad aantrekkelijker maken door haar eigen inwoners te laten participeren.

Onze jeugd is de toekomst.
Onze omgeving is wat ons blij maakt

Wij werken vanuit onze passie en nodigen instellingen/bedrijven die graag willen participeren uit om met ons te schakelen.

Tot gauw in ons mooie Twente!